Rabu, 17 September 2014

TERAPI AURA DAN PENYEMBUHAN DIRI SENDIRI

Assalamualaikum,


Saban hari jika diperhatikan kaedah rawatan moden kini lebih menjurus kepada penggunaan ubat-ubatan "tahan sakit". Contoh jika kita demam, doktor akan memberikan ubat PCM (panadol). Mungkin sakit akan sembuh atau terus berlarutan. Ubat "tahan sakit" ini hanya membantu tubuh untuk bertahan daripada bakteria atau virus penyebab penyakit itu. Punca sebenar penyakit tidak "dirawat" sepenuhnya. Contoh demam tadi, mungkin pesakit terkena demam akibat daripada tekanan kerja yang mengganggu sistem tubuh. Ubat 'tahan sakit" yang diambil hanya memberi pesakit "keselesaan" sementara dan bukan merawat punca demam itu tadi.

Kita sebenarnya tahu yang kebanyakan ubat "tahan sakit" adalah daripada DADAH terkawal. Pengambilan berterusan untuk jangka panjang lambat laun akan memberi kesan kepada sistem tubuh. Mungkin hari ini kita sihat kerana makan ubat "tahan sakit" tetapi jika tidak dikawal, kita sebenarnya merosakan tubuh kita sendiri.

Untuk pengetahuan semua, tubuh manusia mempunyai mekanisma "Penyembuhan Diri Sendiri" secara alami. Contoh, jika kita luka. Darah akan keluar tetapi untuk jangka masa yang pendek, darah itu akan membeku membentuk "keruping" yang akan menghalang darah terus keluar. Ini menyebankan luka tadi mempunyai "bekas" kekal kesan daripada luka itu tadi.

Contoh yang lainnya, jika kita letih sangat selepas seharian bekerja keras. Badan lenguh-lenguh. Kita terus masuk tidur. Kita tidur dengan nyenyak dan keesokkan hari kita akan bangun dalam keadaan segar. Pelik kan? Tubuh sebenarnya menjalankan tugas "Penyembuhan Diri Sendiri" secara alami tanpa bantuan apa-apa alatan.

Walaupun tubuh mempunyai mekanisma "Penyembuhan Diri Sendiri", fungsi ini kadang kala tidak menjalankan tugasnya dengan sempurna. Sistem tubuh menjadi tidak normal sekiranya terdapat gangguan luar seperti gangguan aliran darah, tekanan berterusan, fobia, trauma melampau, gangguan makhluk halus, tidak menjaga pemakanan, aktiviti tidak sihat dan sebagainya.


Kita mempunyai 7 cakra utama yang menghubungkan setiap organ-organ pada tubuh. Jika terdapat gangguan pada satu-satu organ maka, cakra yang berhubung denganya turut terkesan. Biasan daripada 7 cakra ini adalah AURA. Ia adalah "cerminan" kepada cakra-cakra utama. Organ, cakra dan AURA saling berhubung antara satu dengan lain. Jaringan antara ketiga-tiga kompenan itu membentuk sistem tubuh yang komplek.

Dengan mengamalkan TERAPI AURA dapat membantu tubuh menjalankan tugasnya secara alami. Mekanisma "Penyembuhan Diri Sendiri" dapat menjalankan tugas dengan sempurna. TERAPI AURA tidak memerluka pengetahuan yang rumit. Pengamal hanya meletakkan tapak tangan ke tubuh dan amati sahaja aliran tenaga. Sensasi-sensasi tertentu akan dirasa seperti getaran, semutan, ketenangan, mengantuk dan banyak lagi. Ia adalah normal sebagai tanda TERAPI AURA itu menjalankan tugasnya membantu tubuh menyembuhkan dirinya sendiri.

TERAPI AURA adalah alami.
TERAPI AURA membantu tubuh untuk sihat
TERAPI AURA tiada unsur mistik
TERAPI AURA adalah sains mengenal tubuh

Insya-ALLAH anda akan diajar mengenal TERAPI AURA dan seterusnya mengamalkan sepanjang kehidupan ini. 

Moga anda mendapat sedikit maklumat..

Yakin, Usaha, Pasrah..
Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...