Selasa, 17 Januari 2017

SELAMAT TAHUN BARU 2017

Selamat menyambut Tahun Baru 2017 kepada semua pembaca blog Ilham Sejati. Didahulukan dengan rasa bersyukur kepada tuhan kerana memberi kita peluang untuk terus hidup bagi menabur manfaat kepada seluruh umat manusia.

Orang yang terbaik adalah mereka yang banyak memberi manfaat kepada orang lain. Mari kita berazam untuk lebih memberi manfaat di tahun baru ini. Terus-terusan membuat baik tidak salah tetapi berpada-pada takut disalah ertikan. Buat baik berpada-pada begitu kata pepatah. Insya-Allah setiap niat yang baik akan dibalas baik juga oleh tuhan sama ada di dunia atau akhirat.

Tahun 2017 dikatakan tahun yang mencabar. Cabaran dari pelbagai segi terutama dari segi ekonomi. Kita dikejutkan dengan kenaikan harga minyak pada awal tahun baru. Ia terbeban kepada rakyat marhean seperti kita. Namun begitu, kita tidak boleh terus menyalahkan orang lain keatas bebanan yang menimpa. 

Fikirkan penyelesaiannya dan bukan tumpu pada masalah. Apa yang anda fokus maka itu yang akan ditarik ke dalam "gelung" kehidupan anda. Fokus pada kebaikan maka kebaikan yang anda bakal perolehi.

Lihat sahaja baru-baru ini pengumuman kenaikan harga minyak sawit dan getah. Ia memberi sinar baru kepada semua. Kepada para pekebun kecil dan sederhana ia adalah khabar gembira. Bukan semua kenaikan adalah bebanan tetapi ia juga adalah 'tuah" yang menanti pada yang berfikir.

Saya melihat rata-rata daripada kita lebih memfokuskan kepada masalah. Ia memberi tekanan kepada diri. Jika tekanan ini dilihat negatif maka kita akan banyak mempersia-siakan energi kita. Energi akan digunakan secara melampau bagi menstabilkan tubuh sehingga satu tahap, diri kita akan mudah letih. Ini dinamakan sebagai kebocoran aura.

Kebocoran aura adalah fenomena yang lazim menimpa manusia di zaman sekarang. Aura yang tidak dijaga akan mengalami kebocoran yang akan mengganggu kestabilan tubuh badan. Kita akan mudah letih, marah tidak bertempat, menyempitkan rezeki, hubungan tidak harmoni, lambat jodoh, hidup stress dan banyak lagi. Bahkan, kita mudah dijangkiti pelbagai penyakit.

Antara langkah mengatasi kebocoran aura adalah dengan mempelajari Ilmu Aura Kundalini Reiki. Ilmu ini mendedahkan kepada anda teknik-teknik mudah bagi menjaga aura agar sentiasa pada tahap optimum dan baik. Malah terdapat pelbagai lagi modul tambahan yang akan diajar kepada anda. Anda akan dibimbing bagi pemahaman yang berterusan selagi anda sedia menerimanya.

Whatsapp saya segera bagi mengikuti Kursus Kundalini Reiki.

Whatsapp di 013-9053982

Whatsapp di 013-9053982

Whatsapp di 013-9053982

Yakin, Usaha, Pasrah..

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...